Norske Lysdesignere

14 prosjekter er nominert til Norsk Lyspris 2017

Lyskultur vil for 16. gang dele ut Norsk Lyspris for å synliggjøre spennende og veldesignede lysprosjekter i Norge. Med årets søknadsrekord hadde juryen en krevende jobb med å velge ut de nominerte innen fem kategorier.

De nominerte lysprosjekter og -produkter til årets lyspris har stor geografisk spredning og variasjon; fra Flekkefjord til Svalbard – fra sceneshow til industriarmaturer. 

Alle de nominerte prosjektene vil presenteres under Norsk Lyspris, som deles ut under lysets dag 22. november på Design og Arkitektur Norge (DogA). 

Norsk Lyspris har i år utvidet til fem kategorier, og de innmeldte prosjektene til årets lyspris er innenfor kategoriene beste innendørsprosjekt, beste utendørsprosjekt, beste produkt eller teknologiske løsning, åpen klasse, og Norsk lyspris - UNG.

– Norsk lyspris har hatt søknadsrekord med 46 innmeldte prosjekter. Utvidelse av kategoriene for lysprisen har nok bidratt til dette, det er nå enda større bredde i de innsendte prosjektene enn tidligere, noe som er veldig positivt, forteller daglig leder i Lyskultur, Katia V. Banoun(https://www.lyskultur.no/14-prosjekter-er-nominert-til-norsk-lyspris-2017.6036094-350745.html).

Ler om de nominerte, følg link: https://www.lyskultur.no/14-prosjekter-er-nominert-til-norsk-lyspris-2017.6036094-350745.html

Vant frem om dagslys og utsyn

På hjemmesiden til Norske arkitekter landsforbund kan du lese en gledelig artikkel om at kravene for dagslys og utsyn blir værende i ny teknisk forskrift (TEK17.)

Klikk på linken for å lese hele artikkelen:

https://www.arkitektur.no/vant-frem-om-dagslys-og-utsyn

Solveig Dahl Grue i Arkitektbedriftene og Camilla Moneta i NAL har advart mot helseeffektene av ny TEK17, og er glade for at kommunalminister Jan Tore Sanner går bort fra forslaget om å tillate mindre dagslys og utsyn i nye leiligheter. Foto: NAL/Kjetil Husebø. (https://www.arkitektur.no/vant-frem-om-dagslys-og-utsyn 

Solveig Dahl Grue i Arkitektbedriftene og Camilla Moneta i NAL har advart mot helseeffektene av ny TEK17, og er glade for at kommunalminister Jan Tore Sanner går bort fra forslaget om å tillate mindre dagslys og utsyn i nye leiligheter. Foto: NAL/Kjetil Husebø. (https://www.arkitektur.no/vant-frem-om-dagslys-og-utsyn 

Workshop om "Lys og mørke" i Kvadraturen"

Invitasjon til workshop: “Lys og mørke i Kvadraturen"

Tid: Torsdag 4. mai kl. 14.00-16.30
Sted: Norges Bank, Bankplassen 2

Norske Lysdesignere i samarbeid med White arkitekter og i regi av Kvadraturforeningen, inviterer nå til workshop om «Lys og mørke i Kvadraturen». 

Det har lenge vært behov for mer og riktigere belysning i Kvadraturen. I dag er det fortsatt mørke gater, stedvis uoversiktlig og ofte lite folk i Oslos kanskje aller fineste område.

Hvordan kan vi skape gode opplevelser, trivsel og trygghet i Kvadraturen -
ved bruk og fravær av belysning?

Resultatet håper vi vil gi innspill til konkrete belysningtiltak i området. Innspillene vil være utgangspunkt for et mulig spleiselag mellom offentlige og private aktører med det mål få på plass mer strukturert belysning allerede i 2017. Dette mener vi er realistisk!

Følg link for påmelding (påmeldingsfrist 2 mai): https://norgesbank-event.no/kvadraturen/registrer

Kontaktperson:
Kristin Fagerhaug
Eiendomsdirektør Norges Bank
kristin.fagerhaug@norges-bank.no
tlf: 92 89 33 24