Norske Lysdesignere

Jule-Jubileumsfest for medlemmer
Dec
7
9:00 AM09:00

Jule-Jubileumsfest for medlemmer

Vi inviterer våre medlemmer til jule-jubileumsfest den 7 desember.

Festen starter hos Zenisk hvor det vil bli servert bobler, og styret vil si noen ord om NL året så langt. Stig Skjelvik ved Nullhold skal presentere Lyskunst Ormen Våge i Re for oss. 

Deretter går turen videre til Hakkaiza Sørengkaia, hvor det vil bli servert en herlig 3-retters med drikke etterfulgt med afterparty på Wrights Cornerpub, Sørengkaia!

Mail med invitashjon er sendt.  

View Event →
Lysets dag 2018
Nov
21
8:00 PM20:00

Lysets dag 2018

"Lysets dag er en fagkonferanse innen lys, helse, teknologi og design. 

Lysets dag er årets viktigste fagkonferanse med prisutdeling av Norsk Lyspris. Dette er dagen da vi i lysbransjen samles for å se og vise frem det beste innen lysdesign og belysningsprodukter.

På Lysets dag gis scenen til internasjonale foredragsholdere, og Lyskulturs tverrfaglige nettverk møtes til en dag med kunnskapsutveksling, faglig påfyll og kåring av de siste års beste lysprosjekter.

Lysets dag 2018 vil bli avholdt på DOGA i Oslo 21. november."

Info: https://www.lyskultur.no/lysets-dag.382861.no.html 

 

 

View Event →
DALI Grunnkurs
Sep
20
2:00 PM14:00

DALI Grunnkurs

DALI grunnkusr for medlemmer.

Nortronic inviterer til DALI Grunnkurs, hvor vi går igjennom grunnleggende DALI teori, Lunatone`s DALI-produkter og funksjonene i DALI Cockpit.

Dette tar ca 2 timer. Det vil deretter bli muligheter for å teste ut programmering, samt litt mingling i det nye flotte showrommet til Nortronic.

 

View Event →
Lys'n Bygning 2018
Apr
19
6:00 PM18:00

Lys'n Bygning 2018

Light + Building er verdens ledende messe innen belysning med 2700 utstillere og 220 000 besøkende. Norske Lysdesignere var tilstede på messa og saumfarte den for de beste produsentene og de beste nyhetene.

På Lys'n Bygning har vi filtrert utvalget og inviterer 10 produsenter til å presentere sine beste nyheter og forfatte seg i korthet. De får hver 7 minutter hver til å presentere sine 2 favoritt-produkter lansert på messa. Kreativ presentasjonsteknikk oppfordres og ekstrapoeng utdeles til de som har med produktprøver.

Vi har invitert en stor bredde av produsenter og arrangementet vil passe for lysdesignere, arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter, industridesignere, kunstnere, utbyggere, produktdesignere, kommuneansatte, butikkmedarbeidere, bartendere... kort sagt, alle som er opptatt av lys og belysning.

Det vil bli servert varm mat og mulighet for å kjøpe drikke i baren.

MELD DEG PÅ

View Event →
Lyskultur faglig påfyll - Hva er det perfekt lyset?
Apr
12
4:00 PM16:00

Lyskultur faglig påfyll - Hva er det perfekt lyset?

Helt siden antikken har lysets komplekse skjønnhet vært gjenstand for diskusjon blant forskere, filosofer, kunstnere og arkitekter. Utviklingen av lys og belysning har alltid blitt drevet av søket etter det “perfekte” lyset

Lysdioder i ferd med å erstatte alle tidligere utviklede lyskilder og potensielt gjøre dem “utdatert”. Vi kan dermed stille spørsmålene: “Er LED det perfekte lyset?”  og “Er vi midt i den største revolusjonen siden lyspærens oppfinnelse?” 

Torben Thyregod, Arkitekt MAA, kommer til Faglig Påfyll for å snakke om dagslys. Han vil gå inn i potensialet som ligger i dagslys og måten vi innretter oss på. Overser vi “det perfekte lyset” nettopp i vår søken etter “det perfekte lyset”? Bygger vi i blinde, eller på et opplyst grunnlag? Det legges opp til debatt.

 

For mer info og påmelding følg linken under:

https://www.lyskultur.no/hva-er-er-det-perfekte-lyset.6098410-342092.html

View Event →
DYNAMIC DANCERS
Feb
9
to Feb 10

DYNAMIC DANCERS

Bli med på en helaftens feiring av lyset og mørketiden.

Det blir visning av produkt- og stryingsdemoene fra Rebel Light, Rebel Controls, Osram og Traxon Ecue… Mat, drikke, musikk og mer.

Meld dere på!

dynamicdancers@rebellight.com

Se bilde under for mer info.

IMG_2654.JPG
View Event →
Lysets Dag
Nov
22
12:30 PM12:30

Lysets Dag

Lysets dag er årets viktigste konferanse innen lys, design, helse og teknologi. Årets konferanse tar for seg Mer enn øyet kan se – lysets påvirkning og effekt på oss. Hva er det perfekte lys, og ikke minst, hva skjer i fremtiden?

Lysets Dag er 22 november og holdes på DogA i Oslo.

For mer info og påmelding : https://www.lyskultur.no/program.6017639-382861.html:  

View Event →
NL + NIL Oslo = Dagslys
Nov
16
6:00 PM18:00

NL + NIL Oslo = Dagslys

Norske Lysdesignere og NIL Oslo tar sommeren tilbake og inviterer til en solrik fagkveld om dagslys i arkitekturen.

Arkitekter og lysdesignere fra Lund Hagem, MAD og Light Bureau forteller om mangel på dagslys, overskudd av dagslys, kunstig lys som imiterer dagslys, innsyn og utsyn gjennom case studies og paneldebatt.

NL + NIL Oslo = Dagslys finner sted i atriet til Høyskolen Kristiania.

Dato: 16. november 2017
Dørene åpner: 18:00
Pris: Gratis for medlemmer, NOK 50,- for ikke-medlemmer. Betaling i døra.
Servering: Solskinnsboller og bobler.

MELD DEG PÅ

'NL + NIL Oslo = ' er en arrangementsserie organisert av Norske Lysdesignere og NIL Oslo. Formålet er å samle designere med ulik bakgrunn og inspirere og utfordre hverandre.

Arrangementet er sponset av Philips og Atelje Lyktan.

View Event →
Factory Light Festival - 2017
Sep
15
to Sep 17

Factory Light Festival - 2017

  • Slemmestadveien Asker, Akershus Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Factory Light Festival er en innovativ internasjonal kunstfestival på Østlandet som fremmer lyset som kunstform. Med fokus på visuell kunst hvor lys er det sentrale formidlingsmediet, viser FLF det fremste av lyskunst fra norske og utenlandske kunstnere.

Mer info og program finner du på: http://www.factorylightfestival.no/

View Event →
Norsk Lyspris
Sep
15
9:00 AM09:00

Norsk Lyspris

Er ditt prosjekt neste vinner av Norsk Lyspris? Det kan søkes innen fem kategorier, og søknadsfrist er 15. september. 

Norsk Lyspris setter fokus på gode og innovative lysprosjekter i Norge ved å fremheve spennende, veldesignede og velutførte prosjekter. Prisen utdeles i forbindelse med Lysets dag, årets største lysbegivenhet. 

Prosjekter som har funnet sted innenfor de siste to år kan innmeldes Norsk Lyspris innenfor fem kategorier:

  • Beste innendørsprosjekt 
  • Beste utendørsprosjekt
  • Beste produkt eller teknologiske løsning
  • Åpen klasse
  • UNG

Se mer informasjon og søk her: https://www.lyskultur.no/soeknadsskjema-til-norsk-lyspris-2017.5985406-342094.html

View Event →
Lux'us Night vol.7 - Void
Sep
14
6:00 PM18:00

Lux'us Night vol.7 - Void

Void jobber i skjæringspunktet mellom design, arkitektur, kunst og teknologi. De skaper opplevelser som utforsker og binder sammen det digitale og det fysiske rom.

Arbeidet deres strekker seg fra fysiske og romlige installasjoner for blant annet Lundin og Evry til interaktive 3D projeksjoner for band som a-ha og Apparatjik. Arbeidet til Void har vært utstilt både i New York og på Operataket i Oslo.

Lux'us Night Vol. 7 finner sted i de nye lokalene til Void på Grünerløkka i Oslo. Bjørn Gunnar Staal, Softwareutvikler og designer på Void, viser hvordan de jobber og det vil bli anledning for å oppleve den interaktive lysinstallasjonen C8.

PÅMELDING: JEG VIL VÆRE MED

View Event →
Kurs: ReluxDesktop
Aug
22
12:00 PM12:00

Kurs: ReluxDesktop

Norske Lysdesignere inviterer til Relux-kurs med hele Norges Relux-guru, Tore Krok Nilsen, den 22. august, kl. 12:00-18:00. Kurset avholdes i de nye lokalene til COWI på Hasle.

Kurset i Relux Desktop Access er rettet mot både nye og erfarne Relux-brukere som trenger å bli kjent med nytt brukergrensesnitt og standardfunksjonalitet, slik at en blir i stand til å håndtere vanlige scener i lysbergninger.

For mer informasjon og påmelding til kurset, klikk her. Kurset er forbeholdt NL's medlemmer.
 

View Event →
Invitasjon til workshop: “Lys og mørke i Kvadraturen"
May
4
2:00 PM14:00

Invitasjon til workshop: “Lys og mørke i Kvadraturen"

Invitasjon til workshop: “Lys og mørke i Kvadraturen"

Tid: Torsdag 4. mai kl. 14.00-16.30
Sted: Norges Bank, Bankplassen 2

Norske Lysdesignere i samarbeid med White arkitekter og i regi av Kvadraturforeningen, inviterer nå til workshop om «Lys og mørke i Kvadraturen». 

Det har lenge vært behov for mer og riktigere belysning i Kvadraturen. I dag er det fortsatt mørke gater, stedvis uoversiktlig og ofte lite folk i Oslos kanskje aller fineste område.

Hvordan kan vi skape gode opplevelser, trivsel og trygghet i Kvadraturen -
ved bruk og fravær av belysning?

Resultatet håper vi vil gi innspill til konkrete belysningtiltak i området. Innspillene vil være utgangspunkt for et mulig spleiselag mellom offentlige og private aktører med det mål få på plass mer strukturert belysning allerede i 2017. Dette mener vi er realistisk!

Følg link for påmelding (påmeldingsfrist 2 mai): https://norgesbank-event.no/kvadraturen/registrer

Kontaktperson:
Kristin Fagerhaug
Eiendomsdirektør Norges Bank
kristin.fagerhaug@norges-bank.no
tlf: 92 89 33 24

 

View Event →