Norske Lysdesignere

#Øyakøya                                                            

Lysdesigner Kari Hornmoen i Hjellnes Consult har bidratt til å gjøre fjorårets vinnerbidrag for 120 hours til virkelighet på Øyafestivalen i år. De har i samarbeid med 120 Hours, Øya, O.B Wiik bygget denne, i tilegg har SML bidratt med armaturer. Det har blitt en innvoativ og bærekraftig installasjon med hengekøyer montert i et modulsystem, og til fri bruk for festivaldeltakerne #øyakøya

Sjekk link http://oyafestivalen.no/2015/06/26/arkitekttegnet-hengekoyekonstruksjon-pa-oya/

#Litt om 120 Hours...                                             

I 2010, ønsket tre studenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo  å skape en ny arena hvor norske studenter kunne presentere seg for bransjen. De ønsket å utfordre, motivere og fremme de dyktigste, mest innovative og engasjerte studentene. Resultatet ble studentkonkurransen 120 timer.

120 timer introdusert en helt ny konkurranse, der elevene får 120 timer på å løse en kompleks og sosialt relevant oppdrag. Ved å ta opp aktuelle temaer i det offentlige rom, tar konkurransen sikte på om å være en bidragsyter av nye tanker og diskusjoner i både sosial og kulturell diskusjon.

120 timer er en uavhengig konkurranse organisert på en non-profit, frivillig basis uten involvering fra skoleadministrasjonen. 120 har som mål å gi studentene en stemme i dagens arkitektoniske diskusjon.

Per 2014 har 120 timer blitt verdens største og mest prestisjetunge studentdrevet arkitekturkonkurranse, med noen av verdens mest anerkjente arkitekter som jurymedlemmer ...

... og dette er bare begynnelsen.