Norske Lysdesignere
Back to All Events

Lux'us night vol.01 -lys og helse

  • Arkitektenes hus 34 Josefines gate Oslo, 0351 Norway (map)

Johan Moan, seniorforsker ved Radiumhospitalet og professor ved Universitetet i Oslo, er den i Norge som vet mest om hvordan lyset påvirker oss mennesker. Moan var den første til å fokusere på at solen er kroppens viktigste D-vitaminkilde, og i syv år var han alene om å tro på at lys kan helbrede kreft. Han fikk svært lite støtte til forskningen sin og møtte nedlatende smil og hoderisting overalt.
På bakgrunn av Johan Moans forskning ble fotodynamisk behandling, PDT, omsider etablert i Norge. Veien frem til Moans mirakelmedisin var lenge en ensom kamp, men i dag er den eid av en verdensomspennende norsk farmasibedrift med en årlig omsetning på 50-60 millioner kroner. Johan Moan blir regnet som en av verdens fremste autoriteter på sine fagområder. Langt over en million hudkreftpasienter har fått hjelp uten kirurgiske kniver, og sakte men sikkert begynner folk i landet å skjønne at sol og D-vitamin er helsebringende i begrenset omfang.

Lux'us night er NL's arrangementserie, der vi søker å gi våre medlemmer og andre intresserte inspirasjon, faglig tungvekt, og muligheten til å møtes over et lettere toneanslag. Kanskje er det også noe lux'us over aftenen, ettersom den er helt gratis?

Meld deg på arrangementet ved å sende mail til post@norskelysdesignere.no Skriv "Lux'us" i emnefeltet, og navn og profesjon i mailen. Du kan selvsagt også melde på en venn eller flere, ved å notere ned vennens navn profesjon også. Medlemmer, så vel som ikke-medlemmer, er alle like velkommen.
Påmeldingen er bindende, sånn at vi kan vite hvor mye ekstra luxus vi skal handle inn. Siste frist for å melde seg på, er fredag 12. september.

Vi gleder oss til en strålende kveld, med både lysdesignere og andre interesserte lyttere.

Velkommen!

Earlier Event: April 17
Lys'n'Bygning
Later Event: September 25
Elvelangs i fakkellys