Nettundersøkelse om belysning for syklister

Trygghet og sikkerhet i sykkeltunneler, hvor trygg føler du deg i sykkeltunneler? Ville du syklet i en over 2 km lang sykkeltunnel? Forskere på Universitet i Sør-Øst Norge og SINTEF vil gjerne vite dine oppfatninger om forskjellige lysscenarier i en sykkeltunnel, og ber deg om din hjelp, i form av svar på en kort spørreundersøkelse.

Norge har begynt å bygge sykkeltunneler (kun for syklende og gående) som en del av en handlingsplan for å øke den totale sykkelandelen, gi bedre transportinfrastruktur, og gjennom økt bruk av sykkelen som personlig transport, for å nå målet om redusert drivhus sykkelen som personlig transport, for å nå målet om redusert drivhus gassutslipp og bærekraftig by- og regional utvikling. Likevel kan lange sykkeltunneler oppfattes av syklister og gående som mulige usikre steder, spesielt under mørketimene, og kan derfor, i motsetning til forventinger, begrense mobiliteten gjennom sykkeltunneler.

For å kunne bistå planleggere og myndigheter med informasjon om hvordan brukere oppfatter disse sykkeltunnelene og om de blir brukt som forventet, vil vi gjerne vite om dine meninger angående fem forskjellige tunnelscenarier via en web-spørreundersøkelse.

Undersøkelsen vil ta deg ca. 10 minutter å besvare. Undersøkelsen er anonym, og ingen data kan spores tilbake til deg.

Hvis dette høres interessant ut for deg, du eier sykkel og sykler i hvert fall av og til, ber vi deg pent om å trykke her for å gå til undersøkelsen for syklister [1]

Hvis dette høres interessant ut for deg, men du sykler ikke, ber vi deg pent om å trykke her for å gå til undersøkelsen for fotgjengere [2]